General

I don’t know why? but They Switched!

Avatar Written by Jauhari · 26 sec read > 162 views

BCA URL

Wow I not yet find the information resource why and what, BCA the major Bank in Indonesia switch their Server Engine Language platform, Yes they switch from ASP to JSP.

We know that ASP is Server Language Engine that made by Microsoft and JSP is made from SUN Microsystem. It’s amazing.

But I have litle confused about security, this specialy for KlikBCA user that user their BCA Service from public computer such as Warnet or Office Computer, because on this JSP version, if your browser enabled save password, you password will remember on that computer, like this screen shoot.

BCA Password

I will try to looking for, the reason why they switch their server language engine, and why not PHP :D You can help me?

Written by Jauhari
This is me Nurudin Jauhari. Just human like you, I come from Gunungkidul, small place at Yogyakarta, Living in Malang 1998-2004 and Today I live at @DesaPonjong Gunungkidul, Yogyakarta. I was born 30/04/1980 in Ponjong, small village in Gunungkidul, Almost my time in 1 - 15 Years stay at this Village. More Profile

10 Replies to “I don’t know why? but They Switched!”

  1. hehehe iya udah pake asp lagi, ato jangan2 itu jsp yang di rename jadi asp?

    gak tau deh gw, asal data2 gw aman, account gw aman, feature2 oke n selalu reliable, gw gak gitu peduli

  2. siapa yang bilang gratisan norak, buktinya masih banyak yang pake gratisan termasuk windows bajakan yang dapat dari hasil burning di kompi temen cdnya minta lagi…

    saya rasa mysql&php masih lebih unggul dengan server apache dari pada microsoft-sql ASP dan server IIS

  3. Kita orang dari outside sistem pasti cuma bisa nebak2..

    apa mungkin mereka berpikiran kalau gratisan itu norak??

  4. kalau mengenai password yang di simpan di browser, … itu bukan salah servernya, tapi salah browsernya.

    browser yang paling parah adalah Internet Explorer yang Protected Storage nya sangat mudah di dekompile, sehingga semua password yang di simpan di sana pasti bisa langsung bisa dibaca oleh mereka yang memiliki akses fisik ke login (current user) tersebut.

    kalau mengakses klikbca dari warnet? hm… riski lah .. warnet kan sarang keylogger, radmin, dsb… cari mati ajah … hehehe

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.