WordPress Theme: Pemuda

Last updated on November 29th, 2015 at 04:42 am

Hi WordPress Fans, I will introduce fresh from the oven Magazine Style Theme, Pemuda. Pemuda is my second Magazine Style WordPress Theme. My First Magazine Style is Hamasaki. On this theme contains two version, Lite version and Pro version.

WordPress Theme: Pemuda
WordPress Theme: Pemuda

Right now currently released is Lite version, I hope I can finish the Pro version in this week. Pro Version has been released. Get it Now

What’s on Pemuda

  • Widget Support
  • Fixed Width
  • Right Sidebar
  • 125 x 125 Ads Ready
  • 468 x 60 Ads Ready
  • 160 x 600 Ads Ready
  • Gravatar Support
  • Sub Page Menu (Pro version)
  • Gradient Effect (Pro version)
  • Theme Options (Pro version)
  • Custom Image (Pro version)
  • Contact Page with CAPTCHA Support (Pro version)
  • Page Comment Templates (Pro version)
  • More and more (Pro version)
  • Creative Commons License

Featured added on Version 2.0

  • Support WordPress 2.7 included Threaded comment
  • Fix 125 ads code
  • Fix sidebar about section
  • Change some attribute on overall layout
  • Support IE 6 (suck browser) ;)
  • Add Nicely Gradient Effect
  • Add Image on Featured Category
  • Support Latest Get The Image plugins
  • Auto Grab image from content
  • and many more

Plugins Needed for better Experience

Download Pemuda (Lite Version) (download counter reset on 13 January 2009)

[download#9]

Demo This Theme

Click here to demo this theme

F. A. Q.

How to Configure Pages and Categories show up?
Go to Pemuda Options (Pro version) and you can configure it, or edit it manually for Lite version

I want Remove the copyright of this theme, is it possible to do?
Please contact me for the details

Change Log

1.0 : First Public Released
1.1 : Fix Sidebar when plugins not available
1.2 : Fix Ads Widget and About Section
1.3 : Fix if there are no image
1.4 : Fix Flickr Widget
2.o: Fix IE problem, and support WordPress 2.7

84 thoughts on “WordPress Theme: Pemuda

  1. Theme pemuda mantab gan…..
    Ijin pakai Pemuda gan, ijin juga theme sedikit saya modifikasi, tp untuk plugin Popularity Contest saya instal kok fatal eror ya.., katanya nama tabel tidak sesuai pada baris 255.., pie yo…, hehehe.., tp mantab…

  2. om..om.. tolong mampir di web saya dunk, ada beberapa widget yang mau saya ilangin tapi gak tau mau ngilanginnya yang di mana.. makaciiih :D

  3. for the last few months i worked with a blogger blog and now am ready to take it to WP. got 2.8.2 installed and looking for a theme. like the Pemuda but love Pro Pemuda even more. my only concern is as a newbie to WP will i be able to handle the Pro Pemuda? what do you recommend?
    is it possible to upgrade from one to the other without loosing any content, plugins, widgets? can it be done in a simple one-click action? please advise. thanks.

  4. Asalamualaikum…?mas jau..saya sangat tertarik sekali dengan thema pemuda,bagaimana cara termudah nya,supaya mudah mendapatkan paket pro nya..?maklum mas malas mau urus sana sini,enak bagi saya to the poin ja,transfer dulu apa File dulu yg di kirim..?oke dech tanks ya

  5. Mas ada job nih buat bikin themes, kalo tertarik ingin informasinya, hubungi saya deh mas, ok -= 021 9432 4266 atau ke YM-ku rtl_55@yahoo.com =- atau saya yang hubungi mas, tolong kasih info nomer teleponnya ok !!! maju terus dunia IT indonesia !!!

  6. tap markotop mas.. numpang sedot ya mas… btw selama ini g ada tuh yang membuat e-book tutorial mendesain dan mengedit blog dari awal bagi pemula… kayaknya bagus tuh mas kalau masnya buat e-book itu.. dijual oke… apalagi murah, mau dibagikan gratis juga bagus… itung2 bantu blogger untuk lebih maju gt..:-?

  7. I have downloaded the Lite version of Pemuda. I wanted to know how to remove the default Tags Cloud from the top right sidebar? Instead of that, I want to put a Text Widget.

    Please advise

  8. saya orang ke 600 yang mendownload theme Pemuda….
    ingin berpartisipasi dengan sepenuh kompensasi (copyright dan yang terkait), namun belum mampu untuk itu; terima kasih, Mas.

  9. salam mas. plugin ‘get the image’ utk theme pemuda gak berfungsi ya? gak ada thumbnail di main page ku: imhaya.org. aku udah install plugin trbarunya, apa emang hrus ada yg di setting dulu atau stlh diinstal otomatis muncul?

  10. Excellent work! Thanks. For a long time was going to translate this template into Russian.
    At last I it have made that.
    To look and freely to download Russified it is possible here:
    http://www.wpcredo.ru/?p=978
    Русифицированная версия шаблона Pemuda у меня на блоге.

  11. Theme pemuda cool, see my blog to see the implementation. Btw, buat mas Jauhari aku ada pertanyaan. Gimana caranya untuk mengontrol panjang tulisan about yg di sidebar? Misalnya cuma 20 word saja?

  12. Salut mas, sudah masuk jajaran desainer templatenya WP.
    Saya juga dari Gunungkidul, mas. Mau nanya, saya dah download Pemuda Lite Version njenengan, bahkan dah lebih dari 5 kali, kapasitas folder setelah extract 80.3 KB (82,293 bytes). Tapi ketika mau buka lewat localhost ada pesan error Fatal error: Unknown function: get_header() in C:\Program Files\xampp\htdocs\Pemuda\page.php on line 1. Tolong dong mas gimana caranya pake Pemuda? Mau pake yang pro belum ada duit.
    :(. Kalo mau ngasih tutorial lewat email, seneng banget saya. Makasih mas atas bantuannya…:”>

  13. Mas Jauhari salam kenal sebelumnya dan terima kasih untuk themenya, bagus banget saat pertama melihat sy langsung jatuh cinta karena segar dan terlihat rame, dalam hati sy tadi bilang INI THEME GUE BANGET!

    Lalu sy download dan pasang diblog. Tapi ada sedikit masalah mas, karena di kolom komentar kok avatar saya meniban semua avatar pengunjung yg komen mas?

    Terima kasih:)

  14. Mas Jauhari cara edit about ama icon gimana ya? Edit menu di atas seperti home, about agar bisa ditambah link gimana yah mas? Terus edit related post yg ada di bawah posting gimana ya? Maaf mas kebanyakan. Soalnya themes nya bagus banget seh, jadi pengen edit dikit2 he he :d:d

  15. mas saya coba tuk instal plugin Plugin Popularity Contest di template ini tapi error “could not be activated because it triggered a fatal error” kalo seperti ini solusinya gimana mas??

  16. Ping-balik: Leonaut.com
  17. That’s a great theme Jauhari. Keep up the good work. The red color seems to be a bit more on the contrast side. Of course, a geek can play with the theme and customize but a simple way to change those colors would be a great thing for otherwise awesome theme.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *